Annika Cannaerts

Verhalen

Leuk nieuws vandaag! Ik werd geselecteerd voor de halve finale van de schrijfwedstrijd ‘De uitdaging’ van Creatief Schrijven, met het kortste kortverhaal dat ik ooit moest schrijven:

Tinnitus (Annika Cannaerts)

Hij schrok wakker van het oorverdovende klokkengelui in zijn oren. Het geklepel overstemde zelfs de pieptoon die zich al maanden zonder ophouden in zijn hersenen boorde. Krijsende kinderen, insecten en bijtend zonlicht stroomden moeiteloos doorheen de gaten in zijn hoofd. Een insect, met vleugels als puntige revers, zette koers naar zijn voorhoofdsholte en hief zijn dirigentenstok plechtig in de lucht. De hemelse klanken van een monnikenkoor zegenden zijn schedel. En toen werd het eindelijk stil.

(Dit was de opdracht met bijhorend filmpje: Laat je inspireren door het onderstaande filmpje en schrijf een korte scène (proza, max. 500 tekens, spaties inbegrepen) uit. De scène speelt zich af op één plaats en wordt afgebakend door de opkomst en/of afgang van een of meer personages. Beelden uit het filmpje mogen zo expliciet of impliciet aanwezig zijn als je zelf wil, zolang de link duidelijk blijft. Je kiest zelf of je uit één beeld vertrekt of alle beelden aan elkaar weeft.)

2 gedachtes over “Tinnitus

 1. johnneirinckx schreef:

  Gefeliciteerd Annika, sterk stukje miniverhaal. Het gepiep en de insecten van tinnitus komen me maar al te bekend voor :-(. Ik wens je succes voor de volgende fase.
  Groetjes, John

  Like

  1. annikacannaerts schreef:

   Da’s lief, John!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: